Blog

Kicsit még a nyárban, félig már az új tervek közepette találhatod Magad...Túl hirtelen indul az aktív szezon. Tele vagy tervekkel, célokkal, de nem tudod merre indulj el?

A diplomadolgozat/szakdolgozat formai és tartalmi követelményeit többnyire a saját iskolád határozza meg, ezért fontos, hogy ezekről tudomásod legyen és ügyelj rá, hogy maradéktalanul teljesüljenek. Sok esetben tud segíteni a konzulensed, de te magad is könnyebben boldogulsz, ha időben megtervezed, megismered a követelményrendszert és eleve ilyen...

Egy dolgozat megírása előtt fontos, hogy pontosan meg tudd határozni, miről is szeretnél írni. Ez a későbbiekben nem csak a diplomadolgozatra/szakdolgozatra és a védésre kapott érdemjegyet, hanem a későbbi karrieredet is képes befolyásolni.

Elérkeztünk cikksorozatunk harmadik részéhez, amelyben a dolgozat legnagyobb hozzáadott értékét, a saját kutatást beszéljük át. Mint ahogy a nevében is benne van, ez az a rész, ahol tükröződnek saját elképzeléseid, kérdéseid és megoldási mechanizmusaid. Itt derül ki, hogy Te magad mennyi munkát és tudást fektettél a dolgozatodba - mondhatjuk úgy...

A következő cikksorozat segítséget nyújt neked abban, hogy egy értékes kutatást, jó meglátásokat, logikus felépítést, és a követelményeket maximális pontossággal kielégítő dolgozatot tudj megalkotni dinamikusan, és szenvedés nélkül, sőt: élvezettel.

Szerinted mi a szakdolgozat legfontosabb része és miért? A blogbejelgyzés címéből már gyaníthatod, hogy mire gondolok. De miért a Bevezetés a legfontosabb rész, és ha ennyire fontos, akkor felmerülnek még kérdések: