Blog

A kvantitatív kutatás - melynek egyik leglényegesebb része a statisztikai elemzés - gyakran a szakdolgozat egyik legkomplexebb és időigényesebb, egyben sokaknak a legijesztőbb feladata - főleg akkor, ha a tanulmányaid alapján nem kifejezetten a számokkal való munka az erősséged. Ma már szinte a legtöbb gazdasági, pénzügyi és társadalom- vagy egyéb...

Sokszor kapunk olyan kérdéseket tőletek, ami alapján érzékelhető, hogy nem mindenki van tisztában azzal, hogy mit is jelent egy dolgozat szakirodalmi áttekintés része, vagy elméleti része. Ezt igyekszünk ebben a cikkben egy kicsit tisztába tenni.

Kicsit még a nyárban, félig már az új tervek közepette találhatod Magad...Túl hirtelen indul az aktív szezon. Tele vagy tervekkel, célokkal, de nem tudod merre indulj el?

A diplomadolgozat/szakdolgozat formai és tartalmi követelményeit többnyire a saját iskolád határozza meg, ezért fontos, hogy ezekről tudomásod legyen és ügyelj rá, hogy maradéktalanul teljesüljenek. Sok esetben tud segíteni a konzulensed, de te magad is könnyebben boldogulsz, ha időben megtervezed, megismered a követelményrendszert és eleve ilyen...

Egy dolgozat megírása előtt fontos, hogy pontosan meg tudd határozni, miről is szeretnél írni. Ez a későbbiekben nem csak a diplomadolgozatra/szakdolgozatra és a védésre kapott érdemjegyet, hanem a későbbi karrieredet is képes befolyásolni.

Elérkeztünk cikksorozatunk harmadik részéhez, amelyben a dolgozat legnagyobb hozzáadott értékét, a saját kutatást beszéljük át. Mint ahogy a nevében is benne van, ez az a rész, ahol tükröződnek saját elképzeléseid, kérdéseid és megoldási mechanizmusaid. Itt derül ki, hogy Te magad mennyi munkát és tudást fektettél a dolgozatodba - mondhatjuk úgy...

A következő cikksorozat segítséget nyújt neked abban, hogy egy értékes kutatást, jó meglátásokat, logikus felépítést, és a követelményeket maximális pontossággal kielégítő dolgozatot tudj megalkotni dinamikusan, és szenvedés nélkül, sőt: élvezettel.

Szerinted mi a szakdolgozat legfontosabb része és miért? A blogbejelgyzés címéből már gyaníthatod, hogy mire gondolok. De miért a Bevezetés a legfontosabb rész, és ha ennyire fontos, akkor felmerülnek még kérdések: