Miben tud segíteni a Konzulens.com? Bónusz: 5+1 érv, hogy minket válassz!

2019.02.15

Jó kérdésnek tűnik, hogy egyáltalán miért jó neked az, ha külső segítséget veszel igénybe a szakdolgozatod elkészüléséhez? Túl azon, hogy kevés időd, információd vagy tapasztalatod áll rendelkezésre ahhoz, hogy egyedül profi módon elkészítsd- a vizsgák, tanulmányok és munka mellett- vegyük végig, hogy milyen folyamatokon kell keresztülmennie egy szakdolgozatnak az elkészülés pillanatáig.A következő pontok mindegyikébe jelentős időt és energiát kell fektetned, ha igényes munkát szeretnél végezni:

  • Témaválasztás, illetve a belső konzulens megtalálása, felkérése és téma elfogadtatása
Ahogy azt már korábbi cikkünkben is írtuk, a jó témaválasztáshoz el kell mélyedned a tanulmányaidban, és a világ kapcsolódó eseményeiben - egyidejűleg, valamint megfelelően motiváltnak kell lenned ahhoz, hogy végig tudd csinálni. Összefüggéseket, kapcsolatokat, hasonlóságokat és különbségeket kell felfedezned önállóan a jövőbeli szakmádat övező témákat illetően. Ez a feladategyüttes bizony a meglévő feladataid mellett komoly elhatározások sorozatát és a megszokottnál jóval több kitartást és odafigyelést igényel.


  • Vázlat/témavázlat/kutatási koncepció átbeszélése, elfogadtatása
A vázlat elkészítése rendszerszerű gondolkodásra való képességet igényel leginkább, illetve, hogy átlásd, hogy miből mi következik a dolgozatodban a megfelelő logikai sorrendhez. A témavázlat nem csak a dolgozatod leendő tartalomjegyzékét jelenti, hanem az egész elképzelésedet, és a várható eredményeidet áttekinthető, egymásra épülő szisztéma szerint. Sokan már itt elakadnak, illetve a belső konzulens nem ad elég segítséget, de a leadás előtt kritizálja az elkészült anyagot. 


  • Szakirodalom gyűjtése a dolgozat elméleti hátterének biztosítása céljából
Szakirodalmat gyűjteni szintén időigényes és precizitást követelő feladat. Biztos lehetsz benne, hogy egy szakmai konzulensnek már garmadával áll rendelkezésre az adott témában szakirodalma, könyvek, szakfolyóiratok és online elérhetőségek formájában. Nem utolsó sorban, hozzáférései vannak különböző, titkosított, vagy regisztrációhoz kötött, fizetős adatbázisokhoz, ahonnan olyan anyagokhoz is hozzáfér, amikhez te elsőre nem biztos. Ne feledd! A Konzulens.com-nál kérheted külön azt is, hogy szakirodalom gyűjtésében segítsen Neked egy hozzáértő szakember. Ez nagyban lerövidítheti a szakirodalmak utánjárására fordított idődet, ráadásul profibb anyagokhoz jutsz ez által.

  • Szekunder illetve saját kutatások előkészítése, illetve lefolytatása
Ez talán a dolgozat legnehezebb, legidőigényesebb, azonban legtöbb hozzáadott értéket biztosító része. Értelemszerűen ennek a résznek a megtervezése és kivitelezése jelenti majd a legtöbb problémát a szakdolgozatod elkészülésekor. A Konzulens.com jelentős segítséget  tud nyújtani benne a tervezéstől, a kivitelezésen át, az elemzésig. Itt találod a primer kutatásról szóló cikkünket, amelyben részletesen kifejtjük, milyen feladatra számíts. 

  • A dolgozat összeállítása, kutatások elemzése
Amikor úgy érzed, hogy nagyjából készen vannak az egyes részek, akkor még hátra van a teljes anyag összeállítása, egy összefüggő, követelményeket tejesítő anyaggá. Sokan itt véreznek el, mert már annyira kimerültek a stresszes időszaktól, illetve annyiszor dobta vissza a belső konzulens az anyagukat, hogy belefáradtak az egészbe. Mi tudunk Neked segíteni gatyába rázni az egész anyagot, felhasználva az eddigi munkádat, lektoráljuk és kiegészítjük a megfelelő tartalommal, ami egészen biztosan sikerre fogja vinni a végeredményt. 

  • Szerkesztés, formai követelmények alapján
Hoppá! Az a fránya formázás és szerkesztés....A szövegszerkesztő program részletes és mély ismerete szükséges ahhoz, hogy minden kritériumot teljesíteni tudj, valamint szükséged van arra, hogy maradjon energiád a dolgozatírás után a formázásra, az iskola által kiadott formai követelmények alapján. Ne lepődj meg, ha még 5x dobják vissza az anyagodat, mikor te már el sem tudod képzelni, mit felejtettél el... Ezen is tudunk segíteni, hiszen nekünk már a "kisujjunkban" van minden követelmény, amit általában támasztanak, semmin nem lepődünk meg és minden szegletét ismerjük a szövegszerkesztőnek, valamint a táblázatkészítő programnak. A hivatkozásokra ugyanez vonatkozik.

  • Ellenőrzés - stilisztikai, helyesírási, formai, tartalmi követelmények teljesülése alapján
Mielőtt leadod az elkészült anyagot - többnyire ilyenkor már határidő terén is gátjai vannak a végtelen javítási, ellenőrzési lehetőségeknek- az egész anyagot át kell nézned a megadott szempontok alapján. Ilyenkor fokozottan érvényesül a "több szem többet lát" elv, ami még egy profira is igaz. Nem véletlen szokták a szakmabeliek megkérni egymást, hogy nézzék át, illetve lektorálják az elkészült tanulmányt, értekezést, cikket stb. mielőtt az publikálásra kerülne. 

  • Esetleges javítások - Konzultációkat követően lehetséges, sőt, igen valószínű, hogy módosítani kell egyszer vagy többször az anyagot, a konzulens meglátásai alapján.
A belső konzulensed azzal segít igazán, ha építő, objektív kritikákat fogalmaz meg a dolgozatoddal kapcsolatban, valamint konkrét javaslatot tud tenni arra, hogy hogyan tehetnéd jobbá. Általában a kritikát rossz  néven veszi az ember, de a szakdolgozat esetében nem szabad így gondolni a konzulens javaslataira, még akkor sem, ha te úgy érzed, hogy kiváló lett a beadott anyag. Ha nem elég konkrétan fogalmazza meg a kritikát, akkor ne habozz kérdéseket feltenni, hiszen ezzel is csak azt mutatod, hogy hajlandó vagy elfogadni a tényt, hogy nagyobb tapasztalata van az adott szakmai területen, mint neked, illetve életében biztosan látott már néhány szakdolgozatot. Ha profi segítséget kérsz, a Konzulens.com-tól, biztos lehetsz benne, hogy komolyan vesszük és felhasználjuk a konzulensed értékes meglátásait, és a mentén haladunk a munka elkészítésével. 

  • A szakdolgozat tartalmának elsajátítása és annak képessége, hogy a védésen hitelesen vissza tudd adni a témaválasztásod indokait, elméleti sajátosságait és a kutatási eredményeidet.
Ehhez pedig értened kell a választott témádhoz, mégpedig annyira, hogy ne csak a szakdolgozatodban leírt problémát tudd részletesen kifejteni, hanem ugyanolyan elméleti alapon egyéb következtetésekre is képes legyél, valamint a bírálók kérdéseire is tudj válaszolni, ami gyakran olyan mélységű tudást igényel tőled, amivel a dolgozati problémát több szempont alapján is meg tudod közelíteni. 

5+1 érv, hogy a Konzulens.com-ot válaszd

1. 6 év tapasztalat a szakdolgozati segítségnyújtás és konzultáció terén
2. 99%-os sikerráta a leadott dolgozatok elfogadásában a visszajelzések alapján
3.  0% plágiumprobléma 
4. 80%  jó, vagy jeles érdemjegy a visszajelzések alapján
5. Ár-érték arányban jelenleg a legjobb cég a piacon

+1 Mert jelentős időt, energiát tudsz spórolni azzal, ha profi kézbe kerül a szakdolgozatod, jobban elmélyítheted a tudásodat, és nem kell a hajad tépned a  határidők miatt sem!Ha szeretnél elolvasni néhány véleményt rólunk azoktól, akik már igénybe vették a segítségünket,  itt megtalálod:

Reméljük, hogy ebben a cikkben is találtál magadnak hasznos információkat, de ha kérdésed van, vagy szeretnél ajánlatot kérni, itt azt is megteheted. 

Jó döntést kíván a Konzulens.com csapata!